O petiție postată pe declic.ro cere Parlamentului României să declare Rusia stat terorist

0
372

O petiție publicată pe site-ul comunității declic.ro cere Parlamentului să inițieze un proiect de lege prin care România să declare conducerea Federația Rusă stat terorist.

„Vă rugăm, semnatarii acestei petiții, să inițiați un proiect de lege prin care România, prin Parlament, instituția reprezentativă pentru democrație, recunoaște aceste descoperiri și luând exemplul altor state europene, să declarați conducerea Federației Ruse și astfel statalitatea rusă (nu ne referim la popor) ca fiind unul terorist”, se arată în petiția publicată pe site-ul campaniamea.declic.ro. Petiția strânsese, în cursul serii de vineri, peste 1.200 de semnături.

Organizatorii petiției argumentează că, de la începutul războiului, din 24 februarie, armata rusă a condus „o campanie de terorizare a populației” care a inclus violarea sistematică a femeilor și copiilor în localitățile temporar ocupate și „bombardamentul indiscriminat asupra civililor”.

Iată mai jos textul petiției:

„Către: Parlamentul României

Parlamentul României să declare Federația Rusă ca stat terorist!

Către Parlamentul României, Partidele democratice din el, parlamentarii care susțin democrația și civilizația: în urma evenimentelor repetate și demonstrate prin investigații independente ale Organizațiilor Internaționale de protecție a Omului, printre care și ONU și de către investigatorii internaționali, s-au adunat covârșitor de multe dovezi care să demonstreze că armata rusă, condusă de președintele Vladimir Putin a implementat o politică de teroare în războiul din Ucraina, inițiat de rusia prin invazia din 24 februarie 2022.

Vă rugăm, semnatarii acestei petiții, să inițiați un proiect de lege prin care România, prin Parlament, instituția reprezentativă pentru democrație, recunoaște aceste descoperiri și luând exemplul altor state europene, să declarați conducerea Federației Ruse și astfel statalitatea rusă (nu ne referim la popor) ca fiind unul terorist.

De ce este important?
De la începutul războiului, din 24 februarie, armata rusă a condus, în afară de activitățile militare „obișnuite” unui conflict armat, o campanie de terorizare a populației, folosind mai multe elemente. De la violarea sistematică a femeilor și copiiilor în localitățile temporar ocupate, până la bombardamentul indiscriminat asupra civililor.

Aceste evenimente sunt investigate și evidențiate în raportul preliminar A/77/533 ONU – Înaltul Comisionar al Națiunilor Unite pentru Drepturile Omului, publicat în data de 18 octombrie a acestui an.

Sursă: https://www.ohchr.org/en/documents/reports/a77533-independent-international-commission-inquiry-ukraine-note-secretary

Din el aflăm că în regiunile investigate (Kiyv, Chernihiv, Khariv și Sumy) au fost descoperite și investigate numeroase crime de război și evenimente sistematice de teroare împotriva civililor.

Cele mai importante descoperiri, care trebuie menționate sunt:

  1. Crime sexuale împotriva femeilor și copiilor;

  2. Bombardamente asupra civililor;
  3. Execuții sumare ale cilivilor (Bucha, Irpin etc);
  4. Torturarea civililor;
  5. Deportarea civililor din localitățile ucrainene în Rusia și „rusificarea localităților” prin aducerea de familii ruse în locul ucrainenilor.

Un alt exemplu care poate fi oferit ca dovadă că această teroare asupra pupulației civile este reală, cunoscută, sitematică și comandată, este mărturia unui comandant rus de tanc, condamnat în Ucraina pentru crime de război, care recunoaște că aceste crime, teroarea asupra civililor nu a fost făcută fără cunoasterea, ci din ordinul ofițerilor și comandanților superiori.

Pentru o informare mai detaliată, las aici un articol din prestigioasa publicație Politico.eu, care prezintă în detaliu această situație.

Sursă: https://www.politico.eu/article/vladimir-putin-russia-a-terrorist-state-tank-commander-vadim-shishimarin-ukraine-war/

În afară de aceste dovezi indisputabile, mai aducem, noi, semnatarii acestei petiții, în atenția Parlamentului României, bombardarea Teatrului din Mariupol, unde se adăposteau civili și în fața căruia era scris mare (încât să se vadă – literalmente – din avion) „COPII” în limba rusă.

Acest lucru nu a contat pentru piloții ruși, care cel mai probabil – consutând doctrina militară „Gherasimov”, adoptată oficial de Federația rusă acum mai bine de zece ani, a accționat în baza unui ordin superior.

În baza aceluiași document adoptat oficial de federația rusă, astfel de evenimente sistematice, nu pot fi duse la îndeplinire fără informarea ofițerilor superiori, care sunt obligați la răndul lor să raporteze superiorilor lor, până la cel mai înalt nivel.

Prin faptul că deportările, crimele sexuale, bombardamentul asupra civililor și torturile continuă și în acest moment, la mai bine de 8 luni de la începerea invaziei, considerăm că a trecut un timp mai nult decât rezonabil ca informațiile să ajungă la comandamentul central rus și aceste fapte sunt deja cunoscute și acceptate.

Astfel, în acest moment, conducerea Federației Ruse în opinia noastră, se face vinovată de crime de război și de teoare sistemică și continuă asupra civililor ucraineni.

Unii dintre parlentarii români au fost prezenți ieri, 03 nov 2022 la recepția organizată de Ambasada Federației Ruse la București, lucru care este o jignire pentru orice persoană care respectă Carta Drepturilor Omului și care este Demnitar Român, ajuns în acea poziție prin depunerea unui jurământ prin care accepta că-și va pune toată priceperea pentru susținerea intereselor legitime ale Poporului Român. Astfel, pentru a nu considera că Parlamentul României este de acord sau susține astfel de manifestații împotriva vieții, și demnității umane, în concluzie:

Rugăm, în buna credință a reprezentării interesului superior al Drepturilor Omului și a reprezentării românilor – care sigur nu-și doresc moartea civililor ucraineni sau de orice altă naționalitate – reprezentanți ai cărora sunt parlamentarii români, ca aceștia să inițieze un proiect de lege, prin care să-l voteze și să-l trimită Președintelui României, Domnul Klaus Iohannis spre promulgare.

Invităm fiecare român care crede că viața oricărui civil este importantă, în cazul de față fiind vorba de civili de pe teritoriul Ucrainei, să semneze această petiție și să o distribuie mai departe prin canalele de social media disponibile – Facebook (postări pe wall, în grupuri) grupuri de Whatsapp, Twitter, grupuri de Telegram, în așa fel încât această petiție să ajungă să fie semnată de câtre toți cei care cred in valorile expuse în tratatele internaționale care protejează viața, tratate la care România este semnatară.

Inițiator,

Radu Hossu”

Petitia : declic.ro 

Lasă un răspuns