Nicușor Dan : Am primit cu recunoștință în numele Primăriei Capitalei o secțiune din Zidul Berlinului

0
414

🟢Am primit cu recunoștință în numele Primăriei Capitalei o secțiune din Zidul Berlinului, donată de Institutul de Ştiinţe Politice şi Relaţii Internaţionale al Academiei Române „Ion I. C. Brătianu” (ISPRI) și Asociația “LARICS”.

🟢Vom identifica cât mai rapid cel mai bun loc pentru amplasarea acesteia astfel încât să fie accesibilă celor care își doresc să o vadă.Bucureștiul se alătură astfel orașelor lumii care expun bucăți din fostul Zid al fricii și al suferinței, amintind tuturor de victoria democrației, a libertății și a drepturilor.

🟢Zidul Berlinului este poate cea mai puternică imagine fizică a ceea ce a însemnat comunismul, iar în aceste vremuri complicate în care pericolul extremismului amenință din nou Europa, cred că e mai mult decât necesară cunoașterea istoriei.

Căderea zidului a reprezentat un pas înainte pentru pace, iar pentru România a însemnat începutul transformării ei într-un stat democratic și liber.

🟢M-aș bucura foarte mult ca tinerii să vină în număr mare să privească această secțiune din zid și să înțeleagă că ea e dovada faptului că nimic nu se poate clădi prin ură, violență, prin teamă sau prin forță.

Lasă un răspuns